Sniffa Grottmänniskor på Muffen?

I natt när jag la mig och skulle försöka blunda ett par minuter så satte maskineriet igång, hjärnan gick på högvarv.
Och jag försökte lösa en av vår tids största gåta (enligt mig själv), men lyckades väl så där.. Så nu tänkte jag be om er hjälp.

Varför har människor menstration? Så vitt jag vet så finns det inget annat djur som tvingas genomlida detta helvete 1 gång i månaden. Visst hundar löper, men det är ju för att visa att dom är redo att para sig.
Hanhundar, hingstar och så gott som alla djur av det manliga könet kan känna på låååångt avstånd om honan är redo att betäckas. Men här ligger vi människor i lä. Varför vet inte vi automatiskt när vi kan bli gravida och varför vet inte våra män det.. ? Och varför "humpar" vi människor omkring i sänghalmen för skoj skull??? Då gör ju inte Djur.. Eller jo förresten så har jag nog hört nånstans att delfiner är en´a Horny Jäklar.

Tror ni att det kan vara så att i tidernas begynnelse så sprang män likt djur omkring och luktade kvinnor i muffen?
Att man helt enkelt VISSTE när det var Ägglossning på G. Men att människan sen, som med allt annat, blev girig..?
Fick smak på det goda och började "humpa" loss för nöjes skull och att den där "instikten" i snabb takt avtog.

Ja jag har F**n ingen aning, men erkänn det är en intressant fråga.

Visdom om detta mottages tacksamt.

Kommentarer
Postat av: Micaela

hahaha.. ja du, den som kan svara på det borde la få nobelpris i sex å samlevnad!2009-01-22 @ 22:15:54
URL: http://zmicca.blogg.se/
Postat av: Sandra

Good morning !!

Japp nu ska det lagas mat, är ju skoj när man är två, eller fler =)

Låter bra att du kanske kommer i alla fall, bättre än inte ;)

Hoppas sambon ger dig tillåtelse;)

Kram på dig

2009-01-23 @ 06:48:32
URL: http://sansa84.webblogg.se/
Postat av: Annelie/Odling

Det är ganska krångligt och jag har väl inte fattat det helt, men ungefär såhär förklarar min favvo-professor Sverre Sjölander det hela:

I djurvärlden (där vi ingår) finns många olika sätt att få avkomma. De arter som använder sig av dold befruktning gör det av en anledning, och den anledning är oftast social. Honan har dold brunst för att säkerställa att hanen inte lämnar henne, han ska aldrig veta när hon blir befruktad. Om han visste att NU, nu befruktas hon, så skulle han ju kunna dra vidare till nästa brud och humpa på. Men nu vet ju inte mannen när honan blir befruktad, därför är det säkrast att hålla sig i närheten så ingen snyggare man kommer förbi och passar på. Eftersom honan investerar så mycket (och ett ägg är ju mycket krångligare än en ynka spermie) så behöver hon ha mannen i närheten för att hjälpa till när hon är jättegravid (återigen, en mycket stor investering av honan att låta sig bli på smällen med en "parasit" som äter av all hennes mat), sen ska hon amma utan möjlighet att själv gå ut och fånga en gnu att käka upp. Då är det bra att mannen har varit i närheten hela tiden under den dolda brunsten så han är säker på att ungen är hans, för ifall han inte var säker på det så skulle han ju knappast orka släpa hem en hel gnu till en oäkting, eller hur? Både honan och hanen investerar ju mycket i avkomman; hennes kropp och hans gnu-fångarkunskaper.

Vi har ju också menopaus när vi egentligen har massor av tid kvar att leva, och skulle kunna föda fler ungar. Detta kan också bero på vårt avancerade sociala liv, där mormor (mormor vet alltid att hon är mormor, farmor kan inte vara 100 på att hon är det) har haft stor betydelse. Om man har fått sin första avkomma vid 15 år, så är man mormor vid 30 och mormorsmor vid 45. Då kan det vara lämpligt att stänga av sin egen produktion och fokusera på den genetiska avkomman.

Så det verkar ju som att eftersom vi gillar att leva i par så har vi krånglat till vår fortplantning en smula med menshelveten osv. Varför vi blöder osv är nog bara en weird bieffekt av den där jäkla dolda brunsten. Önskar att evolutionen hade uppfunnit något annat system, tex som många insekter och guppy-fisken där hanen ger honan en påse med spermier som hon kan spara och sen plocka ur den och befrukta ägg lite när hon känner för det.

Summering: Vi lever i par, därför måste vi krångla med äl-tester osv, vi humpar på skoj för att påminnas om att vi ska fortsätta leva i detta par och visa att vi tycker om varandra.

2009-01-23 @ 11:00:54
Postat av: Annelie/Odling

Hej igen.

Det kan ju låta lite hårt det där med "genetisk avkomma" osv, isånafall skulle ju ingen adoptera eller ta hand om partnerns barn. Det sociala/känslobiten har ju en OTROLIGT viktig del i människans liv, att ta hand om en avkomma är så viktigt i människans huvud så därför går det bra att ta hand om andras barn, adoptera osv. Själva det "genetiska" kommer liksom i skymundan, eftersom behovet av ett barn är så stort känslomässigt hos de flesta.

Och det finns ju en del som inte vill ha barn också, alla variationer finns men de som dominerar är dom som vill ha avkomma annars skulle ju människan ta slut.

Kram!

2009-01-23 @ 11:05:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0